Hersens van een gifmenger, Samson, van een lid van de Hezbollah van een musicus en van een barbier

uit 2006 tot 2006 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Hersenicum

2006

Hersens van een gifmenger. Van arsenicum is al heel lang bekend hoe giftig het is. Keizer Nero gebruikte het om zijn rivaal Britannicus te do-den.Enkele eeuwen daarvoor echter beweerde Hippokrates, de oer-arts, dat arsenicum in kleine doses juist als medicijn kon dienen. Tijdens de middeleeuwen werd arseen door sommigen aangewezen als veroorzaker van de pest.

Samsonite

2006

De hersens van Samson. Werd door de Filistijnen gevangen genomen en blind gemaakt. Tijdens een Filistijns feest werd hij tussen de pilaren van de tempel vastgebonden en tot vermaak aan het volk ten toon gesteld. Met een laatste krachtsinspanning duwde hij de pilaren uit elkaar waarbij hijzelf en vele Filistijnen werden gedood.

Herszbollah

2006

Hezbollah (Arabisch: ‮حزب الله‬Partij van God) zit in het Libanese parlement en is een militante beweging van sjiitische moslims.In de jaren tachtig hield ze zich ook bezig met ontvoeringen zoals de Brit Terry Waite. Voorts is ze verantwoordelijk voor het kapen van TWA-vlucht 847 en wordt ze ervan verdacht bomaanslagen op de Joodse gemeenschap in Buenos Aires op haar geweten te hebben.

Haarsenen

2006

Hersens van een kapper. De structuur van mensenhaar verschilt.Zo zijn er verschil-len tussen het kroeshaar van Afrikanen, het sluike haar van Aziaten, en het haar van blanke Europeanen. Het haar van Europeanen is fijner van structuur dan het Aziatische haar. Het haar dat nog het meest op de structuur van Europees haar lijkt is het haar van Indiërs. Kappers moeten hier rekening mee houden.

Hoorsenen

2006

hersens van een musicus. Een absoluut gehoor (soms ook perfect gehoor genoemd, wat niet helemaal hetzelfde is) is het vermogen dat een luisteraar tonen muzikaal kan benoemen zonder eerst een referentietoon te hebben gehoord. Het absoluut gehoor komt slechts bij een minderheid van de muzikale luisteraars voor en kan variëren wat betreft nauwkeurigheid en toepassingsgebied